به گزارش راهبرد معاصر، الهه عسکری اظهار کرد: بررسی کنسروها برای اطلاع از آلودگی ناشی از سم کلستریدیوم بوتولینوم بسیار مهم است.
وی اضافه کرد: غذای کنسرو شده در صورتی که هر یک از موارد زیر را نشان دهد آلوده محسوب میشوند، قوطی کنسرو غیرعادی، ترک خورده یا آسیب دیده، متورم و یا دارای نشتی باشد؛ هنگام باز کردن آن مایع یا کف به بیرون فوران کند و یا محتویات داخل آن تغییر رنگ داده یا کپک زده به نظر برسد و بوی بد از آن متصاعد شود.
این متخصص بهداشت موادغذایی گفت: برای جلوگیری از مسمومیت احتمالی باید قوطیهای کنسرو به صورت بسته و مهر و موم شده قبل از مصرف 20 دقیقه جوشانده شوند.
عسکری اضافه کرد: کنسرو ماهی، کنسرو مرغ و انواع گوشتها، غذاهای آماده مثل انواع خورشها (قیمه، فسنجان، قرمهسبزی) و جوجه کباب، کنسرو خاویار و کنسروهای گیاهی مثل نخودفرنگی، ذرت شیرین، لوبیاچیتی و قارچ، لوبیا چیتی، بادمجان، عدسی، مخلوط سبزیجات، نخود و بادمجان لازم است حتما جوشانده شوند.
وی بیان کرد: کنسرو ترشیجات، خیارشور و ربگوجه فرنگی چون اسیدی هستند، نیاز به جوشاندن ندارند و مرباها هم به دلیل غلظت بالای شکر و مقدار آب پایین و کمپوتهای میوه هم چون دارای شربت هستند، نیاز به جوشاندن ندارند./ ایسنا